Voorbeschouwing: WK Toscane

26-09-2013

Voorbeschouwing: WK ToscaneHet laatste slachtoffer van de regenboogtrui is Frank Beerten. In 2012 kende hij een prachtig seizoen, won Parijs-Roubaix en heerste zoals we ondertussen gewent waren op zijn Cauberg. Daar won hij na de Amstel Gold Race ook op fenomenale wijzemaar niet geheel onverwacht zijn eerste regenboogtrui. In de Ronde van Lombardije werd hij nog mooi 2e achter Maarten Henkelman, maar in Parijs-Tours sloeg de trui toe. Ene Marco Marcato zorgde ervoor dat niet Frank het Klassiekerspel 2012 winnen. Met slechts 6 punten verschil verloor hij het Klassiekerspel, wetende dat hij voor Parijs-Tours nog 48 punten voor stond op de nummer 2.  

De vloek bleef hem ook in 2013 volgen, Frank Beerten beleefd momenteel zijn slechtste seizoen in zijn carrière . Dat hij zelfs in zijn rampjaar nog één klassieker wist te winnen zegt genoeg over de kwaliteiten van deze renner. Hij zal één van de weinige zijn die zondag start met een gevoel van opluchting,  maar vooral van vreugde dat hij eindelijk verlost is van dat vervelende rotding om zijn schouders. Ook al weet elke renner wat deze trui met je kan doen, toch start zondag iedereen om te winnen.

Klassementsleidster Simone Baart zal vooral de schade willen beperken op haar opstormende concurrenten niet te veel verliezen is het enige doel waarmee zij start. Met een kleine achterstand in het klassement volgen Jesper Kuijpers en Stef van Tongeren. Zij zullen er alles aan doen om dit WK zoveel mogelijk punten goed te maken op Simone. Jesper heeft afgelopen Vuelta bewezen over de juiste vorm te beschikken door mooi tweede te worden. Stef daarentegen was in de Vuelta aanwezig daarmee is genoeg gezegd.  

Een andere renner waarvan we weten dat hij in vorm is, is Leon van Exel. Een van de beste renners aller tijde van het peleton heeft in de Vuelta bewezen dat de vorm groeiende is. Maar beschikt hij over genoeg power om het af te maken?  

Iemand die altijd goed is op het WK is Marijn. In Spanje en Duitsland liet hij al zien dat hij er klaar voor is. Maar naast Marijn zijn eer meer renners die kans willen maken op de Wereldtitel. Bijvoorbeeld Jitse Glas die dit jaar zijn doorbraak kende. Kan hij dit tot nu toe prachtige seizoen voor hem bekronen met een witte trui met gekleurde strepen?  

Favorieten:
*****
Leon van Exel
****
Jesper Kuijpers en Jitse Glas
 ***
Rens Mennen, Marijn en Mikel de Windt


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024