Vos wint hel van het Noorden

07-04-2013

Vos wint hel van het NoordenNiemand deed het beter dan Toine Vos in Parijs-Roubaix. Op fabelachtige wijze snelde hij naar een verdiende  overwinning in Roubaix. Met Cancellara als kopman en Flecha als schaduwkopman aangevuld met van Avermaet en Terpstra was hij iedereen te snel af. Zeven renners van het Derootpeloton hadden Sep Vanmarcke in de voorselectie, maar alle faalde door deze man uiteindelijk niet te selecteren.

Vos scoorde maarliefst 120 punten, Rens Mennen volgde op een 2e plek met 117 punten, Simone Baart en Leon van Exel deelde de 3e trede van het poduim met 108 punten. Roel Smolders lijkt dit jaar met wederom een laatste plek aardig kansloos bezig.

Toine Vos, een ervaren renner in het Derootpeloton, was zielsgelukkig met de zege. Op de persconferentie was hij dan ook uitgelaten: “Ik ben een gelukkig man, lang heb ik toegewerkt naar deze zege, als het dan lukt is het als het seks met 8 vrouwen. Het is als een cadeau kopen voor je vrouw, een lastig opgaven maar als je dan slaagt is het genieten!”

Zo blij als Vos was zo teleurgesteld was Rens Mennen. Met Niki Terpstra als schaduwkopman leek hij er even met de kassei van door te gaan, echter bepaalde ene Greg van Avermaet hier anders over. Voordat de pers hem vragen kon stellen, was hij zwaar geëmotioneerd de teambus in gevlucht.

Simone Baart was echter zeer tevreden met haar gedeelde 3e plek. Hierdoor stijgt ze zelfs naar een 2e plek in het algemeen klassement. Het publiek blijft echter enkel dat ene beeld bij: een vrouw met een Gucci zonnebril op de fiets en een pakje sigaretten in de achterzak stuiterend over de kasseien. Is dat het nieuwe wielrennen?

Na een hoogtestage op Tenerife kwam Roubaix iets te vroeg voor Leon van Exel, hij kwam niet verder dan een gedeelde 3e plek. Maar zijn focus ligt vooral in de heuvelklassiekers en zijn Giro d’Italia. Jesper Kuijpers neemt hier na eigen zeggen een voorbeeld aan. “Ik sta slechts 58 punten achter, na Luik sta ik gewoon op plek 1. Mijn wedstrijden komen nu”. Grote woorden voor een renner die in elke klassieker steeds weer op een matige 13e plek eindigt.

Jitse Glas staat voor het eerst niet op het podium, maar blijft wel ruim aan de leiding staan met 440 punten. Simone Baart volgt met 419 punten  en Marijn met 413 punten.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023