Waarzeggend orakel Jeroen Henkelman wint de Tour

30-07-2018

Hij is het toepend geweten van Cranendonck en omstreken. De mediagenieke Jeroen Henkelman kan daarnaast als waarzegger en orakel door het leven. Wat hij voorspelde, kwam uit. Als je Thomas, Froome en Dumoulin in je team selecteert, ben je een échte grote.

De overwinning van Jeroen werd een self fulfilling prophecy. De eigenwijze doelman had namelijk Vincenzo Nibali buiten zijn selectie gelaten. Nibali, die sterk oogde en wellicht als enige met Dumoulin het SKY-bolwerk had kunnen laten struikelen. Nibali, die in sterke vorm leek en die ongetwijfeld in derde week veel punten zou gaan halen. Bijna dagelijks appte Jeroen de organisatie met de stelling: vandaag gaat Nibali vallen.

En wat gebeurde er in de rit naar Alpe d’Huez? Uiteraard had Jeroen die ochtend gestuurd: vandaag gaat Nibali vallen. En zie daar. Nibali. In de aanval op de Nederlandse berg. Op weg naar Kruiswijk en een zekere top 3. Plots rook. Wiebelende beelden. Het volgende shot? Vincenzo Nibali tegen de grond. Gebroken rug, of iets anders soortgelijks gruwelijks. De voorspelling van Jeroen was werkelijkheid geworden. Als je de beelden terugkijkt, zie je nog net Pim Staals en Roel Smolders wegrennen. Zaten zij in het complot? Delen zij in de winst? Niets dan vraagtekens.

Jeroen Henkelman, qua postuur nog het meest te vergelijken met Johan Vansummeren, heeft een droomjaar. Won het toepen. Won de Tour bij Derootpool. Als hij een staatslot koopt, raad ik je sterk aan hetzelfde eindcijfer te kiezen. Zijn glazen bol voorspelde ook dat Landa zou vallen in de rit over de kasseien. Hekserij? Voodoo? Hocuspocus? Een beetje geluk? Pure kenner? Dicht hem de kwaliteiten toe die jezelf wil.

De wielerloopbaan van Jeroen is wel te vergelijken met die van Geraint Thomas. Altijd in de schaduw, ow nee wacht. Altijd op het tweede plan. De spotlight werd opgeëist door broer en voormalig veelwinnaar Maarten Henkelman. Plots is Jeroen daar. Zijn dag. Zijn Tour. Zijn jaar. Hij trok zelfs naar Parijs om er persoonlijk voor te zorgen dat Cort Nielsen en Colbrelli niet teveel punten zouden halen. Iets met self fulfilling prophecy.

Daarnaast een dikke proficiat aan sprintkoning Dennis Tijsen en bergmeester Sjoerd Verbraak.


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023