Wereldtitel voor 'gele' Vos

25-09-2017

Een droomjaar. Zo mag je het seizoen van Toine Vos rustig betitelen. Na zijn eindzege in de Tour de France ging hij er ook met de wereldtitel vandoor.

Een bloedstollende eindsprint bepaalde wie er met de Derootpool wereldtitel naar huis mocht. Toine Vos, Oliver Bartmann, Maarten Henkelman en Leon van Exel eindigden binnen de 5 punten van elkaar. Met een allerlaatste krachtsinspanning drukte Toine uiteindelijk zijn fiets als eerste over de streep in Bergen.

Een voorbereiding in het Weertse nachtleven bleek daarmee doorslaggevend. Ook daar liet Toine zien het prima zonder ploeggenoten af te kunnen. Als een ware ambassadeur kondigde Vos na zijn wereldtitel een mondiale tournee aan. De komende maanden gaat hij gebruiken om het wielrennen in Azië op de kaart te zetten. Hij hoopt de regenboogtrui van Hongkong tot Bangkok te representen.

Frank ‘Lucky Strike’ Beerten kende voor de verandering een ongelukkige middag. Zowel Oliver als Toine staat op geruime afstand, maar kunnen met een ‘alles-of-niets-poging’ mogelijk Frank nog van het hoogste schavot duwen. Krijgt het Derootpoolseizoen daarmee nog een verrassende apotheose? Het is niet de eerste keer dat Frank een zekere zege in het eindklassement weg zou geven op de laatste dag.

Voor hem wordt Lombardije de koers van het grote bibberen. Het continue twijfelen. Als Anthony Lurling in de Kuip. Als een zachtjes bibberend handje tijdens de laatste pijl van een 9-darter. Als het eerste blokje bij het Domino World Record. Als Jos Meusen tijdens een naaktshoot.  

We gaan het zien. Volgende week zaterdag. Lombardije. De koers van de vallende bladeren. Of de koers van de vallende klassementsleider?  

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024