Wevelgem: de doorbraak van Jitze Glas

26-03-2018

Tijdens Gent-Wevelgem brak de man van Glas definitief door. Jitze Glas liet de concurrentie in scherven achter door in de spannende eindsprint over de beste benen te beschikken.

Jitze Glas is al jaren van de partij bij #Derootpool. Kenners typeren hem als de cynische criticaster van de Lotto-NL Jumbo-ploeg. Gisteren, tijdens Gent-Wevelgem, brak Glas definitief door bij het grote publiek. Hij selecteerde allereerst de juiste kopman (Sagan) en koos daarnaast de juiste renners (waaronder Demare en Naessen) om de tegenstand te slim af te zijn.

Jitze worstelde al een tijdje met het glazenplafond. Hij trapte enthousiast mee in wedstrijden, maar tot een succes op het allerhoogste niveau kwam het zelden. Gisteren sloeg hij de tegenstand aan gruzelementen. Voor eenmaal brachten deze scherven Jitze Glas geluk.

De koers stond sowieso bol van spektakel. Er selecteerden mensen kopmannen die niet startten (Joost Schramade – Kittel, Roel van Heugten – Boom) en anderen patriotten wisten de start zelfs helemaal te missen. Foei, Maarten Henkelman, Dennis Tijsen en Harry Weerts.

In het algemeen klassement blijft Mikel de Windt de troepen aanvoeren.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024